26.10.10

PA DE PESSIC

 Ingredients:
200 grams de farina
200 grams de sucre
6 ous
1 de Royal
Ratlladura de llimona
Un pessic de sal.

Per a fer la xocolata:
200 grams de xocolata
100 grams de mantega
200 grams de nata líquida sense muntar.

Per a fer el almívar:
100 grams de sucre.
100 centilitres d'aigua.
Unes gotes de llimona.

Elaboració:
Separem els rovells de les clares d'ou, agafem els rovells i afegim el sucre i els muntem fins aconseguir una textura més esponjosa i d'un color groc pàl•lid. Amb les clares les muntarem fins arribar al punt de neu. Ho barregem tot, bastant a poc a poc, i afegim la farina amb el llevat amb colador o sedàs. En aquest moment hi podem afegir la ratlladura de llimona.

A continuació i tirem el pessic de sal (molt poc) i ja ho podem ficar en el motllo.
Preescalfem el forn a 180ºC, i deixem la massa entre 30 i 35 minuts. Quan ho treiem del forn ho deixem caure des d'un metre fins la taula per que acabi de treure l'aire que tingui dins.

Agafem la xocolata amb els 100 grams de mantega, ho posem al microones fins que es desfà. Amb una pala de fusta ho remenem fins que es desfà del tot. Ho deixem refredar una mica i afegim la crema de llet, tot seguit ho remenem altre vegada fins que estigui completament barrejat. Apliquem la xocolata per sobre el pa de pessic, un cop ja estigui fred.

L'almívar és opcional, en el cas de que el pa de pessic quedi sec d'un dia per l'altre el podem aplicar enmig del mateix, també ho podem substituir per melmelada (deixada una mica al foc amb unes de llimona i passada per la batidora).
Per a fer l'almívar posem l'aigua i el sucre al foc, i un bon raig de llimona. Ho deixem fins que bulli, i ja hem acabat. Quan es refreda una mica ja el podem utilitzar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada