25.10.10

EMPANADES DE CARN

Ingredients:
1 quilo de farina
250 grams de saïm (manteca de cerdo)
1 dl d'oli
2 vermells d'ou
Suc de dues o tres taronges
Una mica de sal
Aigua si cal

Pel farcit necessitarem:
500 grams de braç de xot sense os
100 grams de xulla (panceta)
100 grams de sobrassada
Sal i pebre

Preparació:
Treballem la massa posant tots els ingredients, llevat de l'aigua, en un recipient. Ho barregem bé sense pastar-la gaire i si queda molt forta o no es mescla bé hi posem l'aigua.
Hem de deixar que reposi almenys mitja hora a la nevera.
A part, tallem el xot i li afegim sal i pebre. Tallem, també, la xulla i la sobrassada i ho posem tot en plats separats.
Amb un aprimador estirem la massa. Després li donem la forma de les panades i les farcim amb una mica de xot, de xulla i de sobrassada. Posem la tapa de massa i amb la punta dels dits les tanquem donant-los una forma mengívola.
Posem les panades en una palangana untada i les fiquem al forn a 180ºC uns 25 minuts, fins que siguin cuites.
Deixem que es refredin i ja ens les podem menjar!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada