28.10.10

TAGINE


Ingredients:
  • 1 kg de xai o vedella de la part més tendra
  • 1 ceba gran
  • 1 all
  • 1 tomàquet madur gran
  • Una mica de julivert
  • Sal
  • Un got d'oli d'oliva.
  • Espècies: pebre negre, gingebre, cúrcuma, safrà, nou moscada i canyella.
  • ½ kg de prunes

Elaboració:
Es talla la carn en trossos mitjans.
En una cassola es talla o es ratlla la ceba, l'all, el julivert i el tomàquet. Se li afegeix la carn, l'oli, la sal, i les especies. Es fa un sofregit amb tot junt fins que la ceba estigui daurada, i s'absorbeixi tot el líquid de la cassola.
S'afegeix aigua fins que es tapi la carn, es tapa i es deixa coure com si fos un rostit.
A part en una altre cassola es posen a coure les prunes en una mica d'aigua, força sucre i canyella, fins que s'absorbeixi l'aigua i es comenci a caramel·litzar.
Quan la carn ja estigui feta es posa en un plat gran, i es decora amb les prunes.
El més curiós d'aquest plat és la barreja de dos sabors contraposats: dolç i salat.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada