24.11.10

LASANYA DE MARISC I PEIX

Ingredients per a 8 persones:
Pasta fresca (200 gr. De farina, 2 ous)
2 litres de llet.
100 gr de mantega.
100 gr. de farina.
Marisc (gambetes, carn de musclo, llagostins, bou de mar ...)
Peix blanc (rap, lluç, congre ...)
2 tomàquets, 2 pastanagues 2 cebes, brandi, oli oliva, sal.

Elaboració:
Ajuntem els ingredients de la pasta fresca i fem una bola homogènia (per cada 100 gr. De farina 50 d'ou) retractilats i deixem 40 minuts a la nevera.
Posem el peix blanc al forn amb la ceba, la pastanaga i el tomàquet mal tallat 20 minuts reservem. Quan aquest fred esmicolem.
Pelem els llagostins trossegem, sofregim i reservem.
Bullim les gambetes, la carn de musclo, el bou de mar ... i reservem.
Sofregim en una mica d'oli les espines, closques i caps de llagostins i les piquem bé amb l'ajuda d'una mà de morter i desglaceu amb brandi o un licor sec.
Afegim la llet i deixem bullir a foc lent 10 minuts i colem.
En una mica de llet triturem la pastanaga i la ceba i tornem a afegir a la llet barrejant bé i colant pel xinès.
Sofregim la mantega amb la farina fins que ens agafi un color avellana i afegim a la llet bullint fins que ens espesseixi. Reservem 1 / 3 part ia la resta afegim el peix i el marisc esmicolat i cuit.
Estirem la pasta fresca, li donem forma, coem, refresquem i assequem.
En una safata de forn cobrim amb les plaques posem la meitat de la farsa de beixamel amb marisc, cobrim amb més places de lasanya posem la resta de farsa, tornem a cobrir de plaques i posem la beixamel sense el marisc.
Ratllem formatge parmesà i gratinem a màxima temperatura al forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada