5.11.10

POLLASTRE ROSTIT A L'ESTIL ARAB




Ingredients:

• 1 pollastre sencer
• 1 ceba gran
• 1 gra d'all
• 1 llimona macerat
• 4 ous durs
• Ametlles
• Olives verdes
• Julivert
• Sal
• Oli d'oliva
• Espècies: gingebre, pebre, cúrcuma, safrà i comí.


Elaboració:


Es talla la ceba, el julivert i l'all a trossets molt petits i es barreja amb les espècies, l'oli i un tros de pela de llimona.
S'unta bé el pollastre sencer amb la barreja feta, tant per dins com per fora, i es deixa reposar una hora perquè vagi agafant gust.
Mentrestant, es bullen les ametlles en aigua. Quan ja estiguin, es pelen i es fregeixen.
Es lliguen les potes al pollastre perquè no s'obri, es fica en una cassola i es sofregeix una mica. Després, s'hi afegeix aigua fins que el pollastre quedi cobert i es deixa bullir durant ½ hora aproximadament (fer la prova que està cuit punxant amb una forquilla).
Un cop ben cuit, s'agafa el pollastre i es posa en una safata, guardant el brou per afegir-lo al servir. Es fica al forn a una temperatura de 150 º durant ¾ hora, donant-li voltes perquè es dauri per tot arreu.
Se serveix en un plat acompanyat d'olives, les ametlles fregides, els ous durs partits per la meitat i el brou que hem reservat anteriorment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada