24.1.11

TXIPIRONS EN LA SEVA TINTA










INGREDIENTS
1 KG de txipirons mitjans
3 sobres de tinta
2 cebes grans
vi blanc (un rajolí generós)
Pa de motlle: rebanades grans
Mig pot de tomàquet cassolà

PREPARACIÓ
El primer netegem els Txipirons, els deixem del costat de les "aletes" cap a dins i amb les potetes i algun que pugui estar trencat els omplim (reservar)
En una cassola ofegarem les cebes picades a foc mig, quan estan a mig fer s'afegeix un raig de vi blanc i es deixa evaporar l'alcohol. Anem salant una mica la ceba. Fiquem els "txipis" que tenim ja nets i farcits, els salem i posem una tapa a la cazuela.Importante que el foc no estigui forta, ja que amb la cassola tapada es podria cremar la ceba. El temps de cocció dependrà de la grandària dels Txipirons i la potència del foc però aproximadament mitja hora (5 minuts en olla a pressió). Remenem de tant en tant. Veurem que estan fets perquè els Txipirons prenen un color marronet. Traiem els Txipirons a una altra cassola i seguim amb l'elaboració de la salsa.
Posem les tintes de calamar en mig got d'aigua, tirem a la ceba la llesca de pa i la salsa de tomàquet i les tintes, que bulli tot junt uns 3 minuts. Passem la salsa amb passapuré (si la passem amb túrmix es va a aclarir el color de la salsa pel fet que posem oxigen). S'ajunta la salsa amb els Txipirons i es dóna un bull tot junt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada