7.2.11

BACALLÀ A LA BISCAÏNA



Llom de bacallà dessalat
Salsa biscaïna.


Per a la salsa biscaïna:
750 grs. ceba.
200 grs. oli oliva.
70 grs. pa sec.
20 grs. vi blanc.
100 grs. polpa de choricero en conserva.
600 grs. aigua, etc brou de peix.
100 grs.tomate fregit.

Posem l'oli amb la ceba a escalfar durant 40 minuts a foc suau, seguit afegim el pa i el tomàquet fregit. Al de 5minuts hi afegim el vi blanc deixem a foc lent durant 15 minuts, seguit afegim l'aigua o brou, la polpa dechoricero i li deixem bullir durant ½ hora a foc. Tritureu-ho posem a punt de sal. (es podria colar perquèquedi la salsa més fina)

Controlar que no ens quedi lleugera ja que desmereix la recepta.



Acabat:
Posar en una cassola de fang abundant salsa biscaïna amb el llom de bacallà a escalfar a foc suau.
Anar movent de tant en tant perquè no s'enganxi, banyant amb una cullera el llom amb la pròpia salsa.

Controlar el punt de cocció i quan aquest punt emplatar, salsejat amb "abundant" biscaïna per sobre i al voltant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada