14.2.11

"POCHAS" (MONGETES BLANQUES) AMB GUATLLES



Ingredients per a 4 persones:
½ kilo de mongetes blanques (postes a remull la nit anterior amb aigua mineral amb sal)
4 guatlles
2 cebes
3 porros
2 grans d'all
2 pastanagues
1 tomàquet mitjà pelat
1 got de vi blanc
oli i sal

Preparació
Es col.loquen les mongetes en un olla cobert d'aigua freda i s'afegix una ceba, dues porros, dues pastanagues,dues grans d'all i el tomàquet pelat tot picadet molt petit (brunoise). Es barreja tot suaument, es porta a bull is'afegix més aigua freda (s'espanta) torna a bullir i es tornen a "espantar" i quan tornar a bullir es deixen a focmedi fins que estiguen al seu punt (anar provant ja que triga més o menys depèn del tipus de mongeta que utilitzi, aproximadament hora i quart)En una altra cassola es posa oli, s'afegeixen les guatlles prèviament salpebrat, una vegada que estiguin daurades es treuen i aquí mateix poch l'altra ceba i el porro també molt picadetes, quan estan fets introduïmles guatlles i afegim el got de vi blanc i es deixa fer uns 25 minuts (si s'assequen massa afegim una micad'aigua). Es retiren les guatlles, es tritura la salsa, es tallen les guatlles a la meitat, es fa un bull i es junta ambles mongetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada