22.3.11

Finalitzen a ritme de jazz les 4es Jornades culturals i gastronòmiques


Més de 250 persones han assistit a les activitats programades del 17 al 20 de març

La Vizzentina Big Band va ser l'encarregada de tancar les 4es Jornades culturals i gastronòmiques organitzades pel Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa. La formació, de més de 20 músics, alguns dels quals pertanyen a l'entitat resident Club Iberia, amenitzava l'aperitiu que acomiadava les Jornades fins l'any que ve.  
Del dijous 17 al diumenge 20 de març s'han succeït diferents activitats amb la gastronomia com a nexe, amb una assistència total de més de 250 persones.
Concursos gastronòmics
La guanyadora del concurs de truites de Carnaval, Yolanda Beiro, va corroborar la seva habilitat als fogons en guanyar també la Batalla de Xefs que va celebrar-se dissabte al migdia, una competició gastronòmica on els concursants disposaven de 40 minuts i dels ingredients marcats per l'organització i cedits generosament per la Cooperativa Agrícola del Prat. El jurat,  que comptava amb els cuiners Yuri del restaurant Regust i Virgi del Rústic, va concedir el premi a millor gust a l'"Arròs verd amb bledes i lluç amb carxofes i salsa dolça de mostassa", de Yolanda Beiro.
Els "Pastissets de salmó" de Susana Pérez va ser la recepta guanyadora del concurs online de microreceptes, receptes que no podien superar els 150 caracters.

Activitats infantils
Si divendres els nens que van participar a la Gimcana gastronòmica corrien pel centre a a la recerca de les set proves que lideraven els dinamitzadors sociolculturals del centre i de Tun tum Prat, diumenge els assistents a la pel.lícula "Willy Wonka i la fàbrica de xocolata" van poder gaudir d'una experiència multisensorial. Mentre es projectava la pel.lícula els espectadors seguien les instruccions d'una conductora que els anava indicant els aliments i dolços que havien d'anar tastant.

L'ou com a leit motiv
Fins al 4 d'abril es pot visitar l'exposició "De l'ou a la gallina", una exposició multidisciplinar que reuneix obres creades per a l'ocasió d'artistes emergents del Prat. Amb el suport del programa d'arts visuals del Departament de Cultura, els artistes i dissenyadors mostren les seves creacions entorn el concepte de l'ou. Hi participen Jesús Belmonte, Dani Garcia, David Sarrà, Africa, Miriam Vázquez, Silvia Martos, Albert Buisan i Splik. Laia López és l'autora dels textos de l'exposició.
Ous verds fregids o ous tous són alguns dels experiments que Chimo, el científic boig, va escollir per a la inauguració. En paral.lel, Albert Buisan completava en directe la seva obra a la terrassa del centre cívic i estampava els últims ous amb l'ajuda d'un tiraxines a l'obra "Huevos y quebrantos".
També en directe, sota el títol de Gastronomia Sonora, la Capsa va reunir dissabte un músic i una xef, Maite Zamanillo, per construir una peça musical a partir dels sons que emet l'elaboració d'una recepta.

Col.laboradors
Les Jornades culturals i gastronòmiques han comptat, com en les darreres edicions amb múltiples col.laboradors, que han facilitat la tasca de l'organització en la realització de les successives activitats dels quatre dies  programats:. A destacar  la Cooperativa Agrícola del Prat, Promoció econòmica i l'associació Gastronomia i Turisme, Tun Tum Prat, Club Iberia, Asian Films, La Capsa, el restaurant el Regust i el resturant Rústic i Damm.
L'any que ve, més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada