12.4.11

AMANIDA NIÇOISE


INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
200 gr. D'arròs vermell de la Camarga.
Barreja de brots tendres (rúkula, Loyo rosso, Loyo verd, enciam romana, fulla de roure ...)
½ cogombre sense llavors, 4 escalunyes.
1 taquito de tonyina de bona qualitat per persona.
2 anxoves de l'escala per persona.
Olives negres de l'alt Aragó.
2 patates baby per persona, 4 ous cuits.
200 gr. De mongeta verda perona.
4 tomàquets de pera molt vermells.
Ingredients per vinagreta - herbes provençals (romaní, espígol, farigola, alfàbrega, orenga, tot a parts iguals), 1 gra d'all sense germen, 1 cullerada de cafè de mostassa antiga en gra de Dijon, vinagre balsàmic o de Jerez, sal de la Camarga o Maldon)
Tallem l'all a fines làmines i piquem en un morter amb la sal de Camarga. Afegim la mostassa, seguim barrejant, afegim el vinagre i una mica de pebre mòlt i barregem fins que la sal quedi totalment dissolta. Finalment agreguem l'oli d'oliva i les herbes i barregem tot.


ELABORACIÓ
Bullim l'arròs en 3 mesures d'aigua per 1 d'arròs en aigua bullint amb sal 50 minuts a foc lent tapat. Deixem reposar, refresquem i guardem a la nevera
Bullim les patates a partir d'aigua freda uns 20 minuts i reservem a la nevera.
Tallem les puntes a les mongetes les tallem en juliana i les bullim 5 minuts en aigua amb sal, traiem i refresquem en aigua freda.
Escaldem els tomàquets 20 segons, refresquem en aigua freda, pelem, tallem per la meitat traiem les llavors i reservem a la nevera.
Netegem totes les enciams deixant les fulles senceres, les tallem en "frisser"
Un cop tot fred muntem el plat amb delicadesa i bon gust posant una base de brots tendres arròs sobre la resta dels ingredients de la recepta i la vinagreta provençal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada