26.4.11

CUSCÚS D'HORTALISSES

INGREDIENTS
200 gr. De cigrons cuits, 1 ceba blanca gran ben picada.
2 albergínies grans tallades a daus de 2 cm.
3 pastanagues mitjanes tallades a rodanxes amb pell.
3 patates mona llisa pelades i tallades a daus d'1 cm.
150 gr. de carabassa tallada a daus d'1 cm.
100 gr. De mongetes verdes Bobby sense puntes i tallades a 5 cm.
2 carbassons estrets sense pelar tallats a rodanxes.
2 tomàquets de pera tallat a grills.
1 cullerada de julivert, 1 cullerada de coriandre frescos picats.
1 branqueta de canyella, pebre en gra acabat de moldre, ½ litre de brou vegetal.
Harissa (100 gr. De bitxos vermelles seques, 6 grans d'all, 1 / 3 de tassa de sal, ½ tassa de celiandre, 1 / 3 de tassa de comí, 2 / 3 de tassa d'oli d'oliva verge)


Elaboració 

Amb uns guants traiem la cua a les bitxos, partim per la meitat, retirem les llavors i deixem en remull en aigua calenta.
Piquem els alls junt la sal, el coriandre i el comí recent mòlt. Escorreu els bitxos i incorporem picades fins a formar una pasta i afegim l'oli d'oliva a poc a poc fins que lliguin tots els ingredients.
Elaboració del plat
Sofregim la ceba en oli juntament la branqueta de canyella esmicolada amb la .
Afegim la pastanaga, l'albergínia i la patata i coem tapat a foc mitjà 10 minuts.
Afegim la carabassa 3 culleradetes de cafè de harissa i una mica de pebre negre en gra.
Sofregim 5 minuts més i afegim el brou bullint al costat les mongetes, el carbassó i el tomàquet.
Coem 15 minuts més i afegim el cuscús cuit i vam acabar la cocció al gratinador 10 minuts a 200 graus.
CUSCÚS - 1 tassa de cuscús, 1 tassa de brou vegetal bullint amb sal, barregem, tapem, deixem reposar 10 minuts. Afegim un raig d'oli d'oliva verge i remenem amb l'ajuda d'una forquilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada