10.5.11

BACALLÀ AL PIL-PIL DE CIBULET AMB CLOÏSSES I GAMBON



INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 trossos de bacallà d'uns 250 gr. Cada 1.
8 gambes.
300 gr. De cloïsses.
Oli d'oliva.
4 grans d'all pelats.
2 pebres caiena.
1 grapat de cebollí fresc.


ELABORACIÓ
Dessalem el bacallà 3 dies a la nevera canviant l'aigua diàriament.
Escorrem i assequem i posem en un recipient per confitar amb la pell cap avall i cobrint-lo d'oli fred fins que quedi totalment submergit.
Confitem a baixa temperatura uns 12 minuts a partir que l'oli comenci a bombollejar.
Reservem una mica d'oli per daurar els alls i el bitxo a foc no gaire alt.
Traiem el bacallà i separem l'oli de la gelatina blanca que s'ha desprès la pell del bacallà.
Piquem el cibulet molt fi i barregem amb la gelatina en un bol metàl.lic. Posem al foc mitjà i anem incorporant l'oli de sofregir els alls encara calent molt a poc a poc i sense deixar de batre fins que emulsioni.
Sofregim els gambes i afegim les cloïsses que prèviament haurem cuinat al vapor, afegim els trossos de bacallà juntament amb el pil-pil el just que s'escalfi i servim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada