18.10.11

ASSORTIMENT DE MAKI I SUSHI


INGREDIENTS
Arròs especial per a sushi o, si no arròs nomen.
Preparat de vinagre d'arròs i sucre.
Fulles d'alga nori.
1 tub de wasabi en pasta.
Salsa de soja japonesa "kikoman"
Llavors de sèsam (ajonjolí)
1 estora.
Gingebre confitat.
Peix (tonyina vermella, salmó, llobarro ...
Cogombre, alvocat ...
Sal.


ELABORACIÓ
Rentem abundantment l'arròs en aigua freda fins que surti neta.
Posem 1 part d'arròs per 1 i mitja d'aigua freda amb sal i posem a bullir a foc fort. Quan arrenqui el bull posem al mínim i tapem amb paper d'alumini segellant l'olla i tapant sobre del paper amb una tapa.
Ho deixem bullir 15 minuts, apartem i deixem reposar 10 minuts.
Passat aquest temps estesos en una safata l'arròs i posem el preparat de vinagre d'arròs amb sucre (si no ho tenim podem fer nosaltres aquest preparat escalfant vinagre de poma amb una tercera part de sucre i deixant refredar)
Per muntar apliquem sobre l'estora l'alga nori submergida en aigua 2 segons. A sobre una capa d'arròs i una tira de peix o verdura i enrotllem apretant bé amb l'ajuda de l'estora. (El peix sempre cal ruixar amb una mica de washabi)
Per fer els makis muntem igual la alga nori, l'arròs, cobrim d'ajonjolí. Donem la volta i posem la verdura (no el peix) i enrotllem.
S'acompanya amb un bol petit de salsa de soja i un altre de wasabi.
Nota - El peix l'hem de comprar fresc, preparar-lo, treure-li les possibles espines i congelar un mínim de 48 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada