19.10.11

CUPCAKES DE XOCOLATA AMB FROSTING DE XOCOLATA



INGREDIENTS
115gr. Xocolata (70%cacau)
85 gr. mantega tova
125gr. Sucre moreno
2 ous (L)
185gr. Farina tamitzada
3/4 culleradeta llevat químic
3/4 culleradeta bicarbonat
un polsim de sal
1 culleradeta d'extracte pur de vainilla



ELABORACIÓ
Preescalfar el forn a 180ºC
Fondre la xocolata al microones (posant-la durant intervals de 20 segons i remenant)
Barrejar la mantega i el sucre amb un batedor (elèctric o manual) durant uns minuts fins que la mantega blanquegi una mica i pugi el seu volum
En un bol a part, batre els rovells dels ous i afegir-los a la mescla de mantega procurant que quedin ben incorporats. Afegir-hi també la xocolata fosa.
Barrejar la farina, el llevat químic, el bicarbonat i la sal. Tamitzar-ho tot.
Ajuntar la llet i l'extracte de vainilla.
Afegir un terç de la mescla de farina a la massa de la xocolata i remenar bé fins que quedi ben incorporat. Afegir a la mescla un terç de la llet i remenar bé. Repetir aquests dos passos fins que ho tinguem tot ben incorporat.
A part, batre les clares d'ou fins que comencin a agafar una mica de volum. Anar-les afegint a la massa amb cullera metàl•lica sense batre (ja que treuriem l'aire de la massa) 
Omplir dos terços dels papers de cupcake
Fornejar durant 20-25min. Comprovar que estan cuits punxant-los amb un escuradents i comprovant que surt sec
Deixar-los refredar 10min sobre una reixeta


Chocolate buttercream icing (cobertura de mantega i xocolata)


INGREDIENTS
175g xocolata (70% cacau)
225gr. Mantega tova
1 cullerada llet semi-descremada
1 culleradeta d'extracte  pur de vainilla
150gr sucre glass
Elaboració
Fondre la xocolata al micrones. Batre la mantega, amb la llet, la vanilla i el sucre durant diversos minuts amb batedor elèctric (preferentment) o manual. Afegir la xocolata i seguir batent fins a obtenir la consistència adient.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada