11.10.11

LASSANYA DE VERDURES



INGREDIENTS PER A 8 PERSONES
1 berejena gran.
2 cebes de figueres.
1 carbassó gran.
1 pebrot vermell, 1 verd, 1 groc.
1 kg. De tomàquets de pera ben vermells
20 plaques de lasanya.
Sal, pebre negre, oli d'oliva.

Ingredients i elaboració de la betxamel.
½ litre de llet.
2 cullerades soperes de farina.
2 nous de mantega.
Sal, pebre negre, nou moscada.

Sofregim la farina a la mantega remenant perquè no se'ns cremi fins que agafi un color avellana.
Afegim la llet calenta sense que arribi a bullir a poc a poc i sense parar de remenar.
Deixem bullir una mica més a foc lent perquè agafi més consistència i condimentem al gust de sal, pebre i nou moscada.

ELABORACIÓ
Rentem tota la verdura i netegem.
Trossegem a quadrats grans.
Sofregim primer la ceba, afegim més tard els pebrots. Quan s'estovi afegim l'albergínia i finalment el carbassó.
Triturem el tomàquet i afegim a totes les verdures i deixem que vagi coent fins que perdi tota l'aigua i quedi sec.
Deixem reposar.
Bullim les plaques de lasanya tal com ens indica el fabricant.
En una font per forn posem la base betxamel i sobre les plaques de lasanya.
A sobre una capa de les verdures, una altra capa de plaques de lasanya, la resta de les verdures. Acabem amb les plaques de lasanya que ens queda.
Cobrim de betxamel formatge recent ratllat parmesà i gratinar al forn fins que quedi ben gratinat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada