25.10.11

MAGRET D'ÀNEC AMB SALSA DE TARONJA I PURÉ DE PATATES


INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
1 magret d'ànec.
3 taronges de suc.
Unes gotes de vinagre de vi negre.
3 cullerades de sucre.
Maizena.
4 patates mitjanes
1 raig de crema de llet.
2 nous de mantega.
Sal, nou moscada.
La ratlladura de 2 taronges.

ELABORACIÓ
Per fer la salsa de taronja fem un caramel amb el sucre i el vinagre.
Quan caramel · litzi afegim el suc de les taronges i deixem reduir uns 20 minuts a foc lent. Si volem una salsa densa espessits amb una mica de maizena.
Per a la decoració del plat farem una galeta de taronja fent un xarop amb 20 gr de sucre i 20 gr d'aigua.
Quan arrenqui el bull apartar del fuegoy tallem fines rodanxes de taronja i amb l'ajuda d'unes pinces mullem en l'almívar i posem en una safata de forn amb paper vejetal perquè no se'ns enganxi.
Posem al forn preescalfat a 180 graus 1 hora i quart més o menys.
Traiem i reservem perquè refredi.
Per a la guarnició posem les patates pelades i trossejades a bullir fins que estiguin cuites.
Escorrem i posem la mantega i un rajolí de crema de llet i la sal i xafem amb l'ajuda d'una forquilla.
Afegim la ratlladura molt fina de 2 0 3 taronges i remenem per homogeneïtzar tota la barreja.
Fem el magret a la planxa traient l'excés de greix dels costats i fent uns talls en forma de creu a la part del greix.
La paella ha d'estar molt calent i posem el magret primer per la part de la
greix i quan estigui ben torrada donem la volta i deixem uns 5 minuts.
Ha de quedar poc fet i rosadeta.
Tallem i posem al plat en forma de ventall amb un suau cordó de salsa de taronja la galeta de taronja sobre i al costat 2 quenelles de puré de patates.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada