29.11.11

BACALLÀ CONFITAT AMB MELMELADA DE TOMÀQUET I ALL-I-OLI D'ALLS TENDRES


INGREDIENTS
Llom de bacallà tallat en racions d'uns 200 gr aprox. (Ja dessalat al punt)
Oli de gira-sol.
Un manat d'alls tendres.
1 all.
Oli d'oliva suau.
1 quilo de tomàquets ben vermells madurs.
3 / 4 parts de sucre del pes de la tomaca.
Una mica de lavanda seca.


ELABORACIÓ
Escaldem els tomàquets rentats i amb un tall en forma de creu 30 segons.
Traiem i refresquem en aigua freda.
Pelem tallem per la meitat i buidem d'aigua i llavors.
Tallem els tomàquets en glaçons petits i afegim el sucre, remenant bé.
Deixem reposar mitja hora.
Posem al foc i deixem coure lentament destapat 50 minuts.
Reservem.
Fem un all-i-oli amb un all i reservem.
Netegem els alls tendres, tallem molt petits i sofregim lentament.
Afegim l'all-i-oli barrejant bé.
Confitem el bacallà submergit en oli de gira-sol i baixem el foc que es vagi fent a baixa temperatura uns 10 minuts.
Traiem i posem en paper absorbent.
Posem en safata de forn i cobrim amb all-i-oli i gratinar amb el forn al màxim 10 minuts fins que quedi setinat.
Per servir posem al fons del plat melmelada de tomàquet calenta i sobre el bacallà.

Suggeriment - Com acompanyament es pot servir unes anelles de ceba en tempura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada