2.11.11

Breakfast Muffins de Llavors, Pastanaga i Poma


Ingredients (para 6 muffins)
1 ou gran  (a temperatura ambient)
4 cullerades (tbsp) d'oli d'oliva suau o de girasol
6 cullerades (tbsp) de “jarabe de arce”
1 culleradeta (tsp) d'extracto pur de vainilla
¼ de tassa de iogurt (natural)
1 pastanaga ratllada (no massa gran)
1 poma (1/2 ratllada i ½ en quadradets) golden o granny Smith
¼ de tassa de panses o nabius secs (arándanos)
¼ de tassa de flocs de civada (avena)
1 tassa de farina integral
1 culleradeta (tsp) de bicarbonat
½ culleradeta  (tsp) de llevat en pols
¼ culleradeta (tsp) de sal
¼ culleradeta (tsp) de canyella en pols
½ culleradeta  (tsp) de gingebre en pols

Per a la cobertura
1 cullerada (tbsp) de mantega
1 cullerada  (tbsp) de farina integral
1 cullerada  (tbsp) de sucre moreno
2 cullerades (tbsp) de flocs de civada
1 cullerada (tbsp) de llavors de girasol
1 cullerada (tbsp) de llavors de carbassa
1 cullerada (tbsp) de llavors de sèsamo
1 cullerada (tbsp) de mel d'abella
1 culleradeta (tsp) de aigua


PREPARACIÓ
1.- Es pre-escalfa el forn a 175 grus i es col·loquen les càpsules de paper en el motlle de magdalenes.
2.- En un bol mitjà es tamitza la farina, bicarbonat, llevat, espècies i sal. Barregem.
3.- En un bol gran es mescla -amb una batedora- l'ou, sirop, oli, vainilla i iogurt. A continuació afegim la poma, panses (o nabius), pastanaga , civada i barregem. Afegim la mescla de la farina i mesclem suaument.
4.- S'aboca la mescla sobre les càpsules de paper a ¾ parts de la seva capacitat.
5.- Preparem la cobertura mesclant en un bol el sucre, la farina i la mantega. Amb una forquilla, formem “sorra”. Afegim les llavors i barregem. Afegim l'aigua, els flocs i la mel. Repartim sobre els muffins.
6.- Fornejar de 20 a 25 minuts a 175 graus. Comprovar cocció con un escuradents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada