23.11.11

COOKIES DE NOUS DE MACADÀMIA I XOCOLATA BLANCA

Ingredients
2,5 cups (tasses) de farina
1 teaspoon (culleradeta) de bicarbonat
1/2 teaspoon (culleradeta) de sal
1 cup (tassa) de mantega tova
1/3 cup (tassa) de sucre
1/2 cup (tassa) de sucre moreno
1 ou a temperatura ambient
2 tablespoon (cullerada) de llet
1 i 1/2 teaspoon (culleradeta) d'extracte de vainilla
160 grs de xocolata blanca trossejada
1 cup (tassa) de nous de macadàmia trossejades

Elaboració
1. Preescalfeu el forn a 180ºC
2. En un bol, poseu-hi la farina, el bicarbonat i la sal. Reserveu.
3. En un altre bol, amb una batedora elèctrica, batre durant tres minuts la mantega amb els dos tipus de sucre. Afegir l'ou, la llet, la vainilla i remenar bé. Afegir la mescla de farina i batre enèrgicament.
4. Avoqueu la xocolata blanca trossejada i les nous de macadàmia i remeneu fins que quedin distribuïdes per tota la massa.
5. Amb una cullera, feu muntanyetes sobre una safata de forn folrada amb paper de cuina o bé untada amb mantega perquè no s'enganxin. Aixafeu les muntanyetes amb una cullera de manera que quedin rodones aplanades irregulars. Deixeu uns centímetres entre galeta i galeta, ja que creixeràn dins el forn.
6. Posar al forn i deixar-les 10-12 minuts fins que quedin daurades

Observacions
L'extracte de vainilla el trobareu a botigues especialitzades en menatge de cuina i reposteria.
Atenció! No és el mateix l'aroma de vainilla que venen als supermercats.
Les nous de macadàmia han de ser sense sal. Costen de trobar, normalment les tenen a botigues especialitzades en torrefacció de fruits sec. Si no les teniu sense sal, mireu de treure'ls la sal fregant-les bé amb paper de cuina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada