14.11.11

FABES AMB LLAGOSTINS

Ingredients:
400 g de fabes verdes
24 llagostinsmitja
fulla de llorer
10 cullerades d'oli d'oliva
1 ceba petita
9 dents d'allsal
1 pastanaga
safrà en branca
pebre vermell

Elaboració:
La nit abans de cuinar les fabas, les posem en remull bé cobertes d'aigua freda (ull que augmenten de mida i si posem poca aigua quedaran seques.L'endemà les aclarim, les posem en una olla, les cobrim d'aigua freda i hi afegim 3 grans d'all sense pelar, dues cullerades d'oli i la ceba sense partir. Les posem a bullir però han de coure molt molt poc a poc perquè no es desfacin i quedin el més senceres possible. És molt important que no es quedin mai sense cobrir amb el líquid perquè llavors perdrien la pell que les cobreix.Ara pelem tots els llagostins.A la paella posem totes les closques i els caps dels mateixos amb dues cullerades d'oli. El saltegem una estona i quan ja estiguin els afegim mig got d'aigua. Passem pel xinès tot això i el premem bé amb una cullera perquè deixi anar tot el suc dels caps. Reservem aquest líquid.Ara es tracta d'anar vigilant les fabas i amb el líquid que tenim reservat dels caps i les closques de les gambes, anar afegint quan veiem que es necessita. Si es veiés que necessitem més líquid li podem afegir una mica d'aigua. Posar-li el safrà que prèviament haurem torrat una mica posant-lo al mateix embolcall de paper, un minut al microones.En una paella posem la resta d'oli i la resta d'alls molt finament picats. Quan l'all comença a daurar els tirem les gambes pelades i sal i les saltegem uns minuts i reservem.Quan es veu que les fabas ja estan cuites, hi afegim el sofregit de les gambes amb tot el seu oli i alls, el avecrem i ho deixem uns 15 o 20 minuts que segueixin bullint molt poc a poc. (Mai se li posa la sal a les fabas al principi, sempre al final de la cocció)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada