16.11.11

GALETES DE CIVADA I NABIUS (AVENA I ARANDANOS)

Ingredients
2 cups (tasses) farina
1/2 teaspoon (culleradeta) sal
1/2 teaspoon (culleradeta) canyella
3/4 teaspoon (culleradeta) llevat químic
1 teaspoon (culleradeta) extracte pur de vainilla
3 tablespoons (cullerada) de llet
2 ous grans
250gr mantega a temperatura ambient
3/4 cup (tassa) sucre moreno
1/2 cup (tassa) sucre blanc
3 cups (tassa) flocs de civada (copos de avena)
1 cup (tassa) nabius secs (arándanos)


Elaboració
Preescalfar el forn a 180ºC.
En un bol mitjà , barrejar la farina, la sal, la canyella, el llevat i el bicarbonat.
En un altre bol, mesclar la vainilla, la llet i els ous.
Amb un batedor elèctric, barrejar la mantega i els sucres durant uns minuts, fins que la mescla sigui una mica esponjosa. Afegir-hi, mica en mica, la mescla de la llet i batre fins que estigui ben incorporat. Afegir-hi la mescla de la farina i remenar només una mica fins que estigui incorporada.
Afegim els flocs de civada i els nabius i ho incorporem amb una cullera de fusta, manualment. Deixem reposar la massa a la nevera durant una hora (mínim).
Posar boletes de la massa sobre la safata que ha d'anar al forn i aixafar-les presionant amb el palmell de la mà o bé amb dues culleres, en funció de l'espessor de la massa..
Fornejar durant 16-18min, fins que estiguin una mica daurades però una mica toves del mig.
Deixar refredar en una reixeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada