8.11.11

MANDONGUILLES AMB SÍPIA


INGREDIENTS PER A 5 PERSONES
1 kg de carn picada barrejada de vedella i porc.
1 carbassó, 1 ou sencer.
3 grans d'all picats, julivert picat.
2 sípies.
10 gambes lagostineras.
5 tomàquets ben vermells i madurs canaris.
1 cullerada de concentrat de tomàquet.
2 cebes mitjanes de Figueres.
½ kg de peix de roca per fer fumet + 2 pastanagues + 1 ceba.
1 grapat de pèsols.
1 raig de vi negre.
1 cullerada de postres de pebre vermell dolç.
Farina, sal, oli d'oliva.

ELABORACIÓ
Fem un fumet sofregint el peix del fumet amb les closques i els caps de les gambes amb la seva verdura. Afegim un raig de brandi o un vi sec i quan s'evapori posem aigua calenta i que bulli uns 20 minuts.
Barregem la carn amb la sal, pebre, l'all, el julivert, l'ou i el carbassó ratllat.
Formem boles, enfarinem i fregim en una paella donant-li la volta.
Traiem i reservem.
Sofregim les gambes pelades a la paella on farem el guisat i reservem.
Tallem la ceba molt petita i sofregim en la mateixa paella i quan comenci a agafar color afegim el tomàquet triturat i colat pel xinès.
Quan quedi el sofregit sec afegim el tomàquet concentrat, el pebre vermell i el vi negre. Deixem que s'evapori i posem el fumet amb sal amb els pèsols.
Quan arrenqui el bull afegim la sípia trossejada i que bulli a foc lent.
Als 10 minuts afegim les mandonguilles i que bulli 10 minuts més.
En l'últim moment afegim les gambes ja saltades.
Si fos necessari espessits amb maizena

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada