8.11.11

PASTÍS DE CASTANYES



INGREDIENTS
½ kg de castanyes.
4 rovells d'ou.
4 clares d'ou.
½ litre de llet + un raig de crema de llet.
160 gr de sucre.
100 gr de mantega.

INGREDIENTS I ELABORACIÓ DE LA COBERTURA
150 gr de nata de cuinar.
75gr de mantega.
150 gr de xocolata fondant.

Escalfem la nata i la mantega de la cobertura. Quan estigui dissolta, fora del foc hi afegim la xocolata. Deixem que es tremp i cobrim tota el pastís.

ELABORACIÓ DE LA PASTÍS
Posem les castanyes a bullir en aigua bullint amb un tall i les deixem uns 15 minuts.
Les traiem del foc i ràpidament les refresquem sota l'aixeta d'aigua freda.
Les pelem traient les 2 pells i les posem a bullir 10 minuts amb la llet i el rajolí de crema de llet.
Les passem pel passapuré amb el líquid, barregem amb la mantega al bany maria fins que quedi uniforme i reservem.
Batem els rovells amb el sucre fins que blanquegi i barregem amb el puré de castanyes.
Batem les clares fins a tenir a punt de neu i incorporem a la barreja amb moviments envoltants perquè no se'ns baixi.
Posem en un motlle greixat i posem al forn pre escalfat a 190 graus uns 50 minuts clavant una agulla per assegurar-nos que està ben cuit.
Traiem, deixem refredar i cobrim amb la cobertura de xocolata.
Servim a temperatura ambient juntament amb cafè, infusions ...
Ideal per berenars i esmorzars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada