7.11.11

CUS-CUS

Cuscus amb pollastre, panses i ceba:

Ingredients per a vuit persones:
-1kg de cuscus
-un pollastre gran
-1kg de ceba
-1/4 kg de atmetlles crues
-1/4 kg de panses
-1 tomàquet madur
-Una mica de julivert
-1 got d'oli d'oliva
-sal, pebre, gingebre, cúrcuma, canyella i safrà
-4 cullerades grans de sucre

Elaboració:
En un bol gran es posa el cuscus, es cobreix amb aigua i es remou una mica. S'escorreix tota l'aigua, afegim una mica de sal, es tapa i es deixa reposar. Mentrestant en una cassola fem el sofregit del pollastre amb tomàquet, ceba, les espècies i el julivert. Quan el sofregit ja el tinguem a punt tirem aigua fins cobrir el pollastre i es deixa coure.
A part es troceja la ceba en julianes, es sofregeix i s'afageixen les panses, el súcre i la canyella i es deixa caramelitzar.
Es buleixen les atmetlles amb aigua i després es pelan i es fregeixen en oli de girasol.
En la "cuscusera" posem aigua en la part de abaix, deixem que arribi a ebullició, quan comencia bullir es col·loca en la part de dalt de la cuscusera amb el cuscus . Repetim el procediment dues o tres vegades.
Per servir, col·loquem primer el cuscus en forma de volcà, enmig posem el pollastre i per sobre es decora amb les panses, ceba i atmetlles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada