7.11.11

SAMOSAS

INGREDIENTS MASSA:
1/2 tassa de farina (60gr)
1 cullerada sopera de sèmola fina de blat
1/4 culleradeta de sal
1 i 1/2 cullerades soperes d'oli
30ml menys d'aigua

INGREDIENTS FARCIT:
2 patates grans cuites, pelades i picades en daus molt petits
1/2 culleradeta de llavors de comí
2 xiles cerds picats
1 culleradeta de coriandre en pols
1/4 culleradeta de garam masala
1 cullerada sopera de "pimentón" (o red chili powder)
1 culleradeta de amchur (pols de mango) opcional
1 culleradeta de sal
2 cullerades d'oli
1/2 tassa de pèsols (congelats o de llauna)

ELABORACIÓ
Massa:
- Barrejar la farina, la sèmola, sal, oli i anar afegint l'aigua. (per a massa suau es pot afegir més aigua)
- Amassar al voltant d'1 a 2 minuts fins que la massa quedi suau i flexible. Es cobreix amb un drap humit i es deixa que reposi durant almenys 15 minuts.
Farcit:
-Afageix les llavors de comí, els xilis verds, coriandre en pols i remou. A continuació afegim els pèsols verds a foc mitjà i remou fins que estiguin tendres. Afegir les patates i fregir durant uns 4 minuts. Afegiu el garam masala i l'amchur. Afegir sal i pimentón, i deixeu que el farcit es refredi a temperatura ambient.

Fer la Samosa:
-Amassar la massa per un minut.
-Dividiu la massa en 3 parts iguals i feu boletes.
-Estirem cada bola en cercles de 10 cm de diàmetre i tallem cada cercle per la meitat amb un gavinet.
-Estenem aigua lleugerament al llarg de la vora d'un semicercle.
-Recollir aquest semicercle amb una ma i doblegar en forma de con ajuntant els extrems.
-Premeu el costat d'aquest con de manera que quedi completament segellat.
-Ompliu el con amb 3 cullerades de farcit. Permeu aquest farcit amb els dits.
-Ara tanca la part superior d'aquest con en forma de triangle, pessigant l'extrem superior de manera que quedi completament segellat.
- Poseu oli per fregir les samoses a foc mitjà i quue cobreixi el seu volum. Per saber si és prou calent l'oli tireu-hi un tros de massa.
-Quan les samoses surin doneu-l'hi la volta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada