10.11.11

TABBOULEH

Ingredients
• 250 g de bulgur (de gra fi) o cus cus.
• 3 tomàquets
• 1 tassa de ceba tendra (2 cebes)
• 1 tassa de julivert
• 1/2 cogombre o carbassó
• 1/2 pebrot vermell i/o grog
• 1 branca de menta fresca
• 1 cullereta de menta seca o herbes provençals.
• 1 cullereta de sal
• Suc de 2/3 llimones
• 8 cull sop (100ml) d'oli d'oliva verge
• 1 / 2 cullereta de pebre, comí i canyella.
• Enciam

Elaboració

Opció 1 Bulgur/cus cus remullat: 1 hora abans deixem el cereal en remull amb un tomàquet ratllat , sal i el suc de dues de les llimones, si veiem que queda sec i afegim una mica d'aigua fins que cubreixi el cus cus. També podem deixar la ceba picada en remull amb una mica de sal i aigua calenta perquè perdi la fortor.

Opció 2 Bulgur/Cus Cus cuit: Posa l'aigua a escalfar (350 ml pel bulgur, 250ml pel cus cus) amb una mica de sal i posa el bulgur/cuscús en una font o safata on puguis estendre'l. Quan l'aigua entri en ebullició, aboca sobre el bulgur/cuscús i no deixis de remoure amb una forquilla metàl·lica perquè el gra quedi ben solt, pots afegir una mica d'oli d'oliva o mantega. Deixa refredar. Talla a daus el tomàquet,el cogombre (o carbassó tallat en bournoise) i pica la ceba, el julivert i la menta (deixa una miqueta sense picar per decorar). Barreja en un bol aquests ingredients i regals amb el suc de la llimona restant, l'oli, la sal i les espècies, mescla-ho amb el bulgur/cus cus i si pots, deixeu-ho a la nevera reposar entre 1-2 h. Decorar i emplatar, es pot servir en un plat gran, en copes, o tradicionalment els libanesos el serveixen en fulles d'enciam.
Variants: podeu afegir raïm, olives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada