29.11.11

TRONC DE NADAL

INGREDIENTS Bescuit 
100 gr de farina,
100 gr de sucre,
1 cullereta de llevat químic,
3 ous xl.
ELABORACIÓSeparem les clares dels rovells.
Batem els rovells amb el sucre fins que blanquegi.
Incorporem la farina i el llevat tamisats.
Afegim les clares batudes a punt de neu i barregem amb moviments envoltants de arriva a baix perquè no es baixi la barreja.
Posem en paper de forn untat amb mantega i estenem la barreja.
Posem al forn preescalfat a 150 graus 10 minuts.
Posem sucre glass en paper vegetal i bolquem el pa de pessic al retirant amb cura el primer paper que vam posar.
Enrotllem el pa de pessic en calent amb l'ajuda de paper vegetal i deixem refredar


Crema pastissera - 250 cl de crema de llet, 30 gr de maizena, 2 ous xl, 100 gr de sucre, 70 gr de mantega, 1 pell de llimona, 1 branca de canyella.

Posem a escalfar la llet amb amb la canyella i la llimona. Reservant una mica de llet freda per diluir la maizena.
Diluir la maizena amb els rovells dels ous i la mica de llet i remenem bé.
Quan arrenqui el bull la llet traiem la pell de llimona i la canyella i amb la llet bullint afegim la barreja sense parar de remenar fins que espesseixi bé. Afegim la mantega.
Deixem refredar.
Desenrotllats amb cura el pa de pessic ja fred i omplim tota la superfície amb la crema freda i tornem a enrotllar.
Tallem un tros del tronc i el posem sobre.

Cobertura - 200 gr de xocolata fondant, 50 gr de mantega, huevecitos de xocolata petits, sucre glass.

Fonem la xocolata amb la mantega al bany maria fins que estigui fos.
Cobrim tota la superfície a excepció del tros que hem posat sobre del tronc.
Ratllem amb l'ajuda d'una forquilla.
Empolvorem amb sucre glass.
Decorem amb fulles de menta i els huevecitos de xocolata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada