17.1.12

GALETA DE ROIS



Coca fullada farcida d'una barreja de crema pastissera i ametlles que els francesos anomenen "frangipane". És molt tradicional menjar durant tot el mes de gener per donar la benvinguda a l'any nou.

INGREDIENTS
2 planxes rodones de pasta de full.
80 gr. de sucre, 150 gr. D'ametlla en pols.
2 ous sencers + 1 rovell per pintar la pasta de full.
50 gr. De mantega, Unes gotes d'essència d'ametlla.

INGREDIENTS PER LA CREMA PASTISSERA

250 ml. De llet semidesnatada, 1 pell de llimona, 1 canyella en branca.
2 rovells d'ou, 60 gr. De sucre, 20 gr. De maizena.

ELABORACIÓ

Primer preparem la crema pastissera posant la llet a bullir amb una pell de canyella i una canyella en branca (reservant una mica per batre amb els rovells d'ou)
Batem aquest poc de llet al costat de les rovells, el sucre i la maizena i quan la llet arrenqui el bull afegim sense parar de remenar fins que quedi ben espès.
Retirem del foc i tapem amb film al contacte perquè no ens faci crosta.
Per fer la crema d'ametlles batem la mantega, que ha d'estar tova, amb el sucre i afegim els ous d'1 en 1 i incorporem l'ametlla.
Barregem amb la crema pastissera i afegim unes gotes d'essència d'ametlla per potenciar el sabor.
Es guarda en una màniga pastissera i es deixa reposar una mitja hora.
S'estira les 2 planxes de pasta de full i es pinzellades la vora de 1 amb el rovell i anem posant el farciment de forma uniforme per tota la superfície del full.
Cobrim amb l'altra planxa i segellem les vores pinzellades de rovell. Deixem reposar uns minuts i fem un dibuix a la superfície i tornem a pinzellar amb rovell.
Fiquem al forn preescalfat a 210 graus 10 minuts. Baixem la temperatura a 180 graus i seguim forn 20 minuts.
Traiem i deixem refredar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada