24.1.12

PASTÍS TATIN AVEC GLACÉ À LA VANILLA

Tradicional pastís de pomes caramel · litzades.

INGREDIENTS PER A 10 PERSONES

10 illes grogues de mida mitjana.
100 gr. De sucre.
67 gr. De mantega.
1 planxa pasta brisa.
Gelat de vainilla.
Mel.

ELABORACIÓ

Pelem les pomes i els llevem el cor i les partim per la meitat.
Paral · lelament escalfem el sucre i la mantega en una tartera metàl · lica fins que es formi un caramel molt fosc sense que arribi a cremar-se.
Col · loquem les pomes a la tartera amb la part corba cap avall mirant que encaixin bé i que no quedin gairebé buits entre elles.
Posem la planxa de pasta brisa sobre encaixats per les vores.
Posem al forn preescalfat a 180 graus 50 minuts.
Traiem deixem que reposi una mica, donem la volta i pinzellades amb mel calenta per donar brillantor.
Servim tebi amb una bola de gelat de vainilla al costat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada