24.1.12

QUICHE LORRAINE





Ingredietes PER LA MASSA

200 gr de farina.
Mitjana culleradeta de cafè de sal.
100 gr de mantega tallada a quadradets.
1 ou gran.
Una mica de sucre.

INGREDIENTS PER AL FARCIT

200 gr de bacon fumat tallat a tires fines.
100 gr de pernil dolç tallat a tires.
250 gr de crema de llet per cuinar.
100 gr de llet.
200 gr de formatge gruyere ratllat.
4 ous grans.
Oli, sal, pebre blanc.

ELABORACIÓ

Per fer la massa posem en un bol la farina i anem incorporant la mantega a poc a poc treballant amb el tou dels dits.
Incorporem l'ou i treballem la massa el just per que formi una bola.
Deixem reposar uns 20 minuts a la nevera.
Traiem i estirem amb l'ajuda d'un corró treballant únicament en una sola direcció i col · loquem en un motlle ajustant a la seva forma.
Deixem reposar uns minuts i col · loquem al forn preescalfat a 180 graus uns 20 minuts
 
A part per fer el farciment sofregim el bacon i quan ens agafi color el apartem del foc i posem sobre paper de cuina perquè absorbeixi l'excés de greix.
Ajuntem amb les tires de pernil.
Barregem la nata amb la llet i els ous i assaonem de sal i pebre.
Sobre la base de la massa brisa posem la meitat del bacó i el pernil.
Afegim la barreja i per sobre posem la resta de bacó.
Posem al forn preescalfat a 180 graus 30 minuts.
Servim calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada