17.1.12

SOUP GRATINÉE À L'ÒGNION (Sopa de ceba gratinada)

INGREDIENTS

1 kg. De ceba tallades a rodanxes de ½ cm.
1 litre de brou de pollastre.
2 nous de mantega.
½ got de vi blanc.
1 rajolí de Argmagnac.
½ baguette de pa.
Formatge gruyere ratllat.
Formatge emmental ratllat.
Oli, sal, 1 culleradeta de sucre.

ELABORACIÓ

En una olla posem la mantega amb una mica d'oli i afegim les cebes amb una mica de sal que es vagin cuinant a foc mitjà i vagin agafant color sense que arribin a cremar-se.
Afegim el vi i deixem que redueixi.
Afegim el brou i deixem que bulli uns 10 minuts.
Afegim el brandi, el sucre i un grapat de la barreja dels 2 formatges i remenem fora del foc.
En envasos aptes per al forn afegim ceba i brou i sobre 2 llesques de pa que haurem torrat prèviament.
Empolvorem de barreja de formatges i gratinar al forn a màxima temperatura al grill uns 10 minuts fins que estigui gratinat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada