23.2.12

CALAMARS FARCITS


Ingredients i elaboració per a 4 persones8 calamars de mida mitjana per omplir.
4 ous.
6 gambes lagostineras.
1 parell de llucets o un palangre petit.
4 tomàquets ben madurs i vermells.
2 cebes de figueres.
1 picada d'all i julivert.
1 pebrot verd italià.
4 cullerades de pa ratllat.
1 parell de cullerades de cafè de pebre vermell de bona qualitat.
1 fulla de llorer,
1 pebre de caiena.
Caldo vermell de peix.
Vi blanc.Oli d'oliva, sal.
Concentrat de tomàquet i carn de pebrot choricero.
Netegem els calamars, donem la volta. Conservem les aletes i les potes.Pelem les gambes (conservem els caps i closques per fer el fumet de gambes) i les tallem en trossos petits.Per al fumet de gambes sofregim els caps i closques de gambes, fem puré, afegim brandi i posem el brou de peix que anem a utilitzar per cobrir els calamars.Bullim els ous a partir d'aigua freda. Un cop comencin a bullir deixem 10 minuts.Sofregim la ceba tallada molt petita a foc mitjà baix fins que ens quedi picada sense que ens hagi agafat excessiu color.Piquem els alls molt petits i afegim.Deixem un parell de minuts i afegim les aletes i potetes dels calamars.A part sofregim a foc mitjà baix la caiena uns 3 minuts, traiem el pebre i en aquest mateix oli sofregim les gambes i afegim al farcit.Netegem el peix i la coem al forn amb una mica d'oli i sal. Quan estigui freda esmicolem i també afegim al farcit.Afegim pa ratllat, els ous durs ben picats, un parell d'ous crus sencers i julivert picat.Dividim el farciment en 8 parts i omplim els calamars. Tanquem amb un escuradents perquè no ens surti el farciment.Marquem els calamars a la mateixa paella que hem sofregit les gambes per ambdós costats.Per fer la salsa tirem 1 ceba, quan s'estovi afegim el pebrot tallat molt petit.Quan estigui cuit afegim el tomàquet triturat i sense llavors i deixem sofregir.Afegim el pebre vermell i el vi.Un cop sofregit afegim una cullerada de postres de concentrat de tomàquet i una altra de carn de nyora o pebrot choricero.Afegim els calamars farcits i cobrim de fumet vermell de gambes.Deixem bullir a foc lent una mitja hora.Si fos necessari espesamos amb una roux.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada