2.2.12

CALÇOTS EN TEMPURA JAPONESA AMB SOJA, ROMESCO I MAIONESA DE LLIMONA.



Ingredients:
• 1 manat de calçots (25 unitats)
• 2 kg. De tomàquet pera
• 1 cabeça d'alls
• 100 g. d'avellanes torrades
• 100 g. de ametlles torrades
• 2 cullerades de carn de nyores
• 2 llesques de pa torrat
• oli d'oliva• vinagre de xerès
• sal
• salsa de soja
• 3 ous
• Oli de gira-sol
• Pell de 2 llimones

De la salsa romesco:
Posem els tomàquets i la cabeça d'alls al forn i els deixem rostir durant 15 minuts a 200 graus. Un cop rostits els introduïm en un recipient on anem a triturar la resta dels ingredients. Comencem triturant els tomàquets amb els alls, les nyores, els fruits secs i el pa torrat fins a formar una pasta densa, llavors anem afegint a fil l'oli d'oliva amb la intenció de emulsionar. Llavors vam provar de sal i afegim el vinagre de Jerez. Ja tenim la salsa llista, reservem.Dels calçots:Rostir al forn durant 10 minuts a 200 graus, treure'ls a un paper perquè "suïn" mentre fem la salsa. Llavors netejar els calçots com si els anéssim a menjar, estirar en una safata i mentre preparem la tempura. En un bol posem la farina de tempura i aigua freda, en aquest cas vichy català perquè boti carbònic que ajuda a que la tempura quedi més aèria, un cop tingui la textura desitjada ja podem fregir els calçots, en una paella escalfem oli a uns 180 graus, (quan comença a fumejar), i banyem els calçots a la tempura i els anem fregint per les 2 cares donant-los la volta. Un cop fregits els traiem a una safata amb paper absorbent.De la maionesa de llimona:En un cassó posem a infusionar les pells de llimona amb l'oli de gira-sol durant 1 hora a foc mínim, refredar. En un got de túrmix fiquem els 2 ous, la sal i una mica de suc de llimona anem triturant mentre introduïm l'oli infusionat a fil fins aconseguir una textura densa de maionesa.
Elaboració:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada