14.2.12

EMPANADA GALLEGA DE POP


Ingredients i elaboració de la massa

500 gr. de farina.
1 culleradeta de cafè de sal.
5 gr de llevat liofilitzat o 15 gr de fresca.
150 cl. de vi blanc.
100 cl. D'oli d'oliva més l'oli que ens sobre del sofregit.
1 ou batut.

Per fer la massa ajuntem els ingredients secs i afegim els líquids tebis i remenem bé fins que ens formi una bola compacta i seca.
Deixem reposar en un bol a la nevera tapat amb un drap humit.

Ingredients i elaboració del farcit

3 grans d'all.
2 cebes.
½ pebrot vermell.
½ pebrot verd.
1 pop cuit.
½ got d'oli d'oliva.
1 cullerada de postres de pebre vermell dolç.

Sofregim els alls tallats molt petits.
Abans que comencin a agafar color afegim la ceba i deixem sofregir a foc mitjà.
Quan s'estovi afegim els 2 pebrots tallats a quadradets petits.
Quan estigui tot ben sofregit afegim el pebre vermell i retirem del foc.
Colem l'oli, que l'hi afegirem a la massa.

Dividim la massa en 2 parts.
Pastem la primera i posem en un motlle.
Posem el farciment i distribuïm per tota la massa.
Tallem el pop a rodanxes molt fines i col · loquem per sobre del sofregit.
Pastem l'altra part i posem a sobre segellant bé les 2 parts amb els dits.
Punxem la massa per dalt i pintem amb ou batut.
Col · loquem al forn pre escalfat a 200 graus i posem al forn 40 minuts.
Traiem i deixem reposar uns minuts abans de menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada