16.2.12

LASSANYA D'ESPINACS I MATÓ


Ingredients i elaboració
300 gr de formatge mató
1 kg d'espinacs cuites i ben escorregudes.
Pernil cuit a tires.
1 ceba.
1 pebrot vermell.
1 kg de tomàquet canari vermell i madur 8 (Triturat i colat pel xinès)
Orenga, sal, pebre, nou moscada.
Alfàbrega fresca.
Plaques de lasanya.
Formatge ratllat per gratinar.
2 grans d'all.
Oli d'oliva.
1 cullerada de pebrot choricero.

Bullim els espinacs i les escorrem el màxim que puguem.
Laminem els alls i els sofregim en una mica d'oli.
Quan comenci a agafar color els traiem i saltegem els espinacs fins que quedin daurades.
Posem en un bol el mató i ho barregem amb els espinacs fins que quedi uniforme.
Condimentem amb sal, pebre, nou moscada al gust.
Per fer la salsa sofregim la ceba i una dent d'all tallat petit.
Quan estigui sofregit afegim el tomàquet i deixem sofregir fins que perdi tota la seva aigua i quedi sec.
Afegim una cullerada de carn de pebrot choricero.
Condimentem d'orenga al nostre gust.
Bullim les plaques de lasanya tal com indica el fabricant.
En una font apta per al forn posem una capa de salsa ia sobre cobrim amb plaques de lasanya.
Posem la meitat del farciment i posem més capes de lasanya.
Posem una altra capa de salsa ia sobre la resta del farciment.
Acabem amb plaques de lasanya i la resta de la salsa per sobre.
Cobrim de formatge per gratinar i posem al forn gratinador fins que estigui al nostre gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada