7.2.12

SOPA BULLABESA


Ingredients
½ quilo de peix per fer sopa (galeres, morralla ....)
4 pastanagues,

2 cebes,
3 tomàquets vermells,
1 branca d'api.
1 raig de vi blanc, sal, oli d'oliva.
2 cullerada de postres de pebre vermell dolç.
250 grams de gambes o llagostins
1 rodanxa gran de rap per persona.
1 rodanxa gran de lluç per persona.
1 tros de moll i gall de sant pere per persona.


Elaboració
Rentem totes les verdures i les mal tallem.
Les sofregim en una mica oli d'oli ben calent.
Quan estigui ben picada i se'ns comenci a agafar posem tot el peix al costat dels caps i
les closques de les gambes i sofregim picant-bé fins que ens quedi un puré.
Afegim el pebre vermell i un raig de vi blanc.
Quan s'evapori el vi posem uns 2 litres d'aigua més o menys i deixem que bulli 1
hora i mitja com a mínim.
Colem pel colador xinès i assaonem al gust.
Tornem a bullir el brou i bullim els trossos de peix (gall, rap, lluç i
moll)
Els bullirem uns 4 minuts (no s'ha de fer en excés) quan falti 1 minut afegim
les gambes.
Per servir es posa el brou en un plat de sopa i els peixos a part (és el tradicional) juntament unes
torrades fregades amb all i la salsa "rouille" a banda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada