6.2.12

SUPER MINESTRA DE VERDURES

Ingredients:
• 6 carxofes
• 1 manat de bledes
• ½ kg de pèsols
• ½ kg de faves
• 250 g de mongetes rodones
• Bròquil• 3 pastanagues
• 2 naps
• 2 patates vermelles
• 1 manat d'alls tendres
• 1 manat d'espàrrecs verds
• Espàrrecs blancs
• 1/2 col
• 4 cebes tendres
• 1 manat de julivert
• 250 g de pernil

Elaboració:
Netejar les carxofes i talla-les a quarts, deixar en un bany d'aigua i julivert, treure les faves i els pèsols de les seves beines, reservar. Tallarem a daus la pastanaga, els naps i les patates, tallarem en paisana les penques de bleda i reservem les seves fulles, també la col, a quarts les cebes tendres i en 3 parts les mongetes. Peleu els espàrrecs blancs i verds i reservar fins coure'ls, picarem a daus el pernil i els alls tendres.Ara courem en diferents aigües bullint amb sal les verdures: mongetes, espàrrecs verds, naps, pastanagues, bròquil i bledes, un cop estan cadascuna en el seu punt òptim de cocció les refredem ràpidament amb aigua amb gels i un cop fredes les retirem a una safata amb paper assecant. Coem també els espàrrecs blancs en una aigua bullint amb mantega, boles de pebre i llorer durant uns 10 minuts, reservem.En aquest punt farem un brou que ens servirà per acabar de coure nostra minestra en conjunt, amb un os de pernil i unes verdures. També triturarem les fulles de bleda i reservarem el suc. Reservar el brou de cocció de l'espàrrec blanc. Amb aquests tres tipus de brou mullarem nostra minestra.Amb les carxofes les passarem per farina ia continuació les fregirem i reservarem en una safata amb paper assecant. Amb les patates les tallarem a daus i fregirem, aquests dos ingredients actuaran com a espessidor de la minestra ja que aportaran farina i fècula.Un cop tenim totes les verdures cuites i refredades ens posem a fer el sofregit, posem un tac de greix de pernil ibèric i una dent d'all daurem i retirem, només volem que perfum l'oli.
 
Llavors posem a sofregir els alls tendres i els dauets de pernil, llavors mullem amb el brou que hem fet de pernil i un cop estigui en ebullició anirem incorporant les verdures pre-cuites en ordre de cocció, és a dir de la que més triga a la qual menys triga a coure, seguidament incorporarem la carxofa i finalment els espàrrecs blancs i el seu brou de cocció. Courem tot el conjunt durant 5 minuts i un cop fora del foc hi afegirem els daus de patata fregida.Finalment un cop ja servida en plat la decorem amb una mica d'oli d'oliva verge extra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada