1.3.12

Compte enrere per a les Jornades Gastronòmiques

Queden poc dies per a l'inici de les 3eres Jornades gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat. Els restaurants defineixen els últims detalls dels menús concebuts per a l'ocasió, mentre el Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa  i la Capsa es preparen per engegar una àmplia oferta d'activitats culturals.
Un padrí de bon menjar, el polifacètic Miqui Puig serà l'encarregat d'inaugurar unes Jornades que es consoliden a la ciutat. La vessant cultural de les Jornades corre a càrrec del centre cívic.

Una experiencia sensorial i sonora
El plat fort de les Jornades és el Sopar dels sentits,  una experiència gastronòmica i de percepció sensorial.  Sovint ens oblidem que a més del gust en l'acte de menjar hi intervenen també els altres sentits. Experimentar noves sensacions amb un acte quotidià, reinventar-lo i ser capaç de gaudir-ne com si acabéssim de néixer i tot fos una novetat, és un dels objectius del sopar dels sentits.
Acompanyarà el sopar dels sentits, la Gastronomia sonora. La Capsa ens convida a reflexionar sobre les cançons que hi ha darrera d'una recepta, d'un menjar.  Partint de la premissa que cada recepta amaga una cançó, durant el sopar s'enregistraran els sons del procés d'elaboració, que serviran com a element base per crear una peça musical i un videoclip.

Un Club de gastronomia molt pratenc
Al Club de gastronomia, que cada mes té lloc a la cuina del centre cívic, sempre s'hi reserva un espai per als productes genuïnament del Prat. En aquesta ocasió, coneixerem les possibilitats de la cuina de la carxofa en la seva vessant més creativa.

Dues propostes per  a la reflexió
L'exposició gastronomia de crisi, que es podrà visitar del 5 al 25 de març al Centre Cívic, explora les relacions de la crisi econòmica i els seus efectes en la gastronomia. El consum alimentari és també objecte de reflexió. Els dijous de març es projectaran quatre reconeguts documentals."El Mundo según Montsanto", "Nuestro pan de cada día", "Food Inc" i "Super size me" són una mirada àcida i amarga sobre els hàbits de consum alimentari i els seus efectes socials.

Per als més petits
De forma lúdica els més petits tenen la possibilitat de fer de cuiners, amb l'activitat "Fem galetes" del Racó del joc, o de científics, investigant les relacions entre la gastronomia i la ciència amb una suculant proposta, "Menja't la ciència".

Les Jornades online
Aquest any les Jornades comptem amb una gran presència a les xarxes socials. I també a través de les xarxes socials Facebook i Twitter, tindrà lloc el Concurs de MicroReceptes, receptes breus d'un màxim de 140 caràcters. Els premis: un sopar per a dues persones a un dels restaurants vinculats a les Jornades i un taller de cuina del centre cívic.

Tot s'acaba...
Tancarà les Jornades Gastronòmiques el berenar de presentació del vídeo de Gastronomia Sonora i l'entrega de premis del concurs de MicroReceptes.

Consulta el programa d'activitats culturals de les Jornades gastronòmiques

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada