20.3.12

PA DE PESSIC DE XOCOLATA BLANCA I PINYA AMB SALSA DE NOUS I NOUS GARRAPINYADES

ingredients:
• 250 g xocolata blanca
120 g. de mantega
• 100 g. sucre
• 6 ous
• 200 g. farina de força
• 1 sobre de llevat royal
• 1 pinya natural
• 250 g. de nous
½ litre de llet
• 250 ml. de nata

elaboració:

Per fer el pa de pessic el que farem en primer lloc serà netejar la pinya i tallar-la en daus iguals de grandària que saltejarem lleument en una paella i reservarem. D'altra banda pesarem tots els altres ingredients per separat, un cop llestos començarem muntant els ous amb el sucre i fonent la cobertura de xocolata amb la mantega al microones en espais d'un minut en un minut vigilant que no se'ns cremi. Un cop tenim llestos aquests tres components els anem a ajuntar de la manera, afegirem la cobertura amb mantega al sabayon (ou + sucre) i un cop estigui homogeni hi afegirem la farina i l'impulsor tamizándola per un colador fi i realitzant un moviment envoltant i sempre de baix a dalt, afegim els dauets de pinya i ràpidament ho posem al forn que prèviament haurem escalfat a 180 º c i ho deixem coure durant 18 minuts aproximadament.
Per a la salsa de nous o intxaursalsa posarem a bullir la llet al costat de la nata i un cop bulli afegirem les nous picades i un pessic de canyella en pols, triturar i colar.
Per les nous garapinyades agafarem 100 g de nous pelades i 100 g de sucre que posarem en una paella amb 75 g d'aigua i les garrapiñaremos. Podem utilitzar l'aigua de la pinya en lloc d'aigua així aconseguirem més sabor.
Per acabar ja en el plat posaríem a la base la salsa ben freda ia sobre un trosset de pa de pessic, una bola de gelat de iogurt i acabaríem amb unes nous garapinyades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada