2.4.12

Finalitza el menú d'activitats culturals de les Jornades gastronòmiques

La presentació del vídeo de Gastronomia Sonora al Cèntric Gastrobar tancava ahir les 3es Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat. Amb la terrassa del bar plena de gom a gom, en una tarda de diumenge assoleiat, es va procedir a la projecció del videoclip que il.lustrava el procés d'elaboració dels plats del Sopar dels sentits, una de les activitats principals programades pel Centre Cívic aquestes Jornades.
Gastronomia sonoraTambé ahir es van donar a conèixer els guanyadors del Concurs de microReceptes. Yolanda Beiro i Raquel García són les guanyadores de l'edició d'enguany del concurs de receptes de menys de 140 caracters que ha organitzat el Centre Cívic a través de Facebook i Twitter.
Es tractava d'una de les activitats culturals, que des del dilluns 5 de març s'han succeït en paral.lel als menús basats en Pota blava i Carxofa Prat que han ofertat aquest mes diferents restaurants del Prat.

Una experiència gastronòmica i de percepció sensorial
Un dels plats forts de les Jornades va ser el sopar dels sentits. El coctel de carxofa infusionada de Kata's, va ser l'encarregat de donar la benvinguda a l'acte. Conduït pel chef José Rayas, el sopar pretenia demostrar als assistents que a part del gust en l'acte de menjar hi intervenen els altres quatre sentits. El sopar constava de quatre tasts, doncs el gust estava implícit en tots, que no van deixar indiferents els comensals. Una il.luminació especial i una excelent posada en escena hi contribuïen. A més els assistents podien seguir amb tota mena de detalls l'emplatat i els últims retocs dels tasts. 

Fotografia d'Hector HernándezEspais de reflexió
Les Jornades han comptat amb dos espais de reflexió, d'acord amb els temps en què ens trobem immersos. A l'exposició Gastronomia de crisi, 11 artistes pratencs reflexionaven sobre la crisi econòmica i les seves conseqüències des de la gastronomia o a través de la gastronomia.
I els dijous estaven reservats a documentals que qüestionen els nostres hàbits de consum alimentari. 

El Racó del Joc: Fem Galetes!
Per als més petits
I els més petits també van tenir la possibilitat d'apropar-se a la gastronomia, amb "Fent galetes", o des d'una perspectiva amb "Menja't la ciència".  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada