24.5.12

AMANIDA GREGA

ingredinets:
1 ceba vermella gran
1 cogombre
4-5 tomàquets madurs (es poden combinar
diferents tipus)
1 pebrot verd
100 g de feta
orenga
sal
Oli d'oliva verge extra
12 olives gregues (Kalmata o una altra)
Opcional:
tàperes
menta
anet
1 cullerades sop de vinagre de poma
1 cullerades d'aigua

-Rentar i assecar els tomàquets (si tenen la pell molt dura escaldarem i pelarem), cogombre i pebrot verd. Peleu
la pell exterior de la ceba.
-Tallar els tomàquets en trossos petits de forma
irregular, el cogombre per la meitat i en mitges llunes, el
pebrot en cèrcols i la ceba també. Salar tot.
-Combinar els tomàquets, els cogombres, el pebrot verd
i la ceba en un bol per amanides gran. Empolvorar
amb l'orenga, (i altres herbes picades) aboqui el
oli d'oliva sobre l'amanida (i el vinagre) i barregi. Just abans de servir, poseu el formatge feta a la part
superior de l'amanida, ja sigui en bloc o esmicolat, i afegim les olives.
-Escampar el formatge amb l'orenga i el pebre
-Barrejar l'oli i l'aigua i el plugim a la part superior, i servir, amb unes tàperes per sobre.
El formatge feta: es tracta d'un formatge clàssic de Grècia fonamentat en la quallada del formatge que es cura en
salmorra. Aquest tipus de formatge és molt tradicional i apareix descrit diversos centenars d'anys i es remunta
èpoques antigues. Aquest formatge de s'elabora amb llet d'ovella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada