3.5.12

APFLESTRÜDEL

ingredients:

1 Rotlle de pasta de full
3 pomes
Suc d'1 llimonamantega
50 g de panses
1 copeta de rom
50g de nous o avellanes
Pa ratllat
1 cullerades soperes de sucre avainillat
1 cullerades sucre
2 cullerades soperes canyella
3 cullerades soperes sucre glacé
1 ou




-Treu del forn la safata a la que ho vas a enfornar perquè no s'escalfi al preescalfar el forn. Cobreix-la ambpaper d'enfornar i preescalfa el forn a 200 º.-Macera les panses amb el rom.-Pela i talla a daus la poma, afegeix-el suc de la llimona, enrosseix en la mantega en una paella.-Afegeix la cullerada de sucre. Remou perquè es dissolgui. Agrega a la mateixa paella les panses escorregudes,les nous picades, no mòltes, el sucre avainillat i una de les cullerades de canyella.-Si aprecies que té molt líquid agrega una culleradeta de cafè amb llet de pa ratllat.-Vull que fonguis un tros de mantega-Treu la pasta de full de la nevera, en aquest moment i no abans. Estén-lo i col · loca el farcit a la part central, sensearribar als extrems. Humiteja amb una mica d'aigua els extrems i un dels costats.-Enróllalo ajudant-te del paper. Passa a la safata amb l'obertura cap avall i s'enrotlla el paper al llarg delrotllo. Pinta amb la mantega i s'enforna fins que ho vegis daurat.-Treu-lo del forn. Col · loca a la safata de presentació i s'empolvora amb la barreja de la cullerada restant decanyella i les dues de sucre glas. Ajuda't d'un colador per dispersar millor les pólvores.- L'original es serveix amb crema de vainilla

Elaboració:El Apfelstrudel se servia en l'antiguitat com un aliment per a la gent pobra. Les arrels d'aquest pastís essituen en l'àrab i armeni Baklava. La cuina vienesa va desenvolupar aquest plat i ho va refinar fins a arribar a ser el queconeixem avui dia. L'èxit d'aquestes postres va fer que posteriorment la seva recepta es popularitzés en tots elspaïsos de l'antic Imperi Astre-hongarès. El Apfelstrudel s'ha de servir fresc i encara calent, generalmentamb una salsa calenta dolç de crema aromatitzada amb vainilla; aquesta salsa se serveix en recipients de porcellanaa part del strudel i és habitual que a les cafeteries i restaurants austríacs i alemanys s'acompanyi de gelatde vainilla.Origen:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada