15.5.12

CULLERETA DE BACALLÀ AMB PIL-PIL DE XAMPINYONS



Ingredients i elaboració

Daus de llom de bacallà.
1 gra d'all.
100 gr de xampinyons.
Oli de gira-sol.
 
Tallem el bacallà, al punt de sal, col · loquem en un recipient per confitar amb la pell cap avall i cobrint-lo d'oli fred fins que quedi totalment submergit.
Confiteu a baixa temperatura de 8 a 10 minuts a partir que l'oli comenci a bombollejar.
Reservem una mica d'oli per daurar l'all a foc no gaire alt.
Traiem el bacallà i separem l'oli de la gelatina blanca que s'ha desprès la pell del bacallà.
Daurem l'all tallat a rodanxes molt fines.
Traiem i reservem.
En el mateix oli sofregim els xampinyons rentats i tallats molt petits fins que quedi sec.
Afegim la gelatina del bacallà i amb el foc al mínim i anem incorporant l'oli de confitar el bacallà i sofregir l'all (també ha d'estar calent) molt poc a poc i sense deixar de batre fins que emulsioni.
Per servir posem donat de bacallà per cullereta una mica de pil-pil amb xampinyons i una làmina d'all per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada