31.5.12

SPANAKOPITA


Ingredients:• 500 gr d'espinacs
• 200 gr de formatge feta
• 250 gr de pasta fil preparada
• 2 cebes tendres
• 1 ou gran
• 2 culleradetes de llet
• 2 cullerades d'anet picat
• 2 cullerades de julivert picat
• 1 cullerada de mantega
 Oli d'oliva
 Sal i pebre negre

Elaboració:
-Forn a 180 graus.
-Picar fina la ceba tendra i ofegar-la en la mantega a foc suau uns 10 minutsDeixar refredar.
-Escaldeu un minut els espinacs en abundant aigua bullint amb sal.Passar-les per aigua fredaEscórrer molt
perquè deixin anar la major quantitat de líquid possiblePicaruna mica amb un ganivet.
-Barrejar en un bol els espinacsla cebael ous lleugerament batut,la lletl'anet i el julivert.
Esmicolar el formatge feta per sobre i barrejar el just perincorporar-lo, sense marejarSalpebrar.
-Pintar amb oli un motlle de fornEstendre unes cinc làmines depasta fil sobre el motllepintant cada
una amb una mica d'oliIncorporar la barreja d'espinacsPosaraltres tantes làmines de pasta fil sobre
també pintades amb oliEnrotllar la pasta que sobresurti del motlle.
-Marcar el pastís per racions amb compte de tallar només la capade dalt de pasta filRuixar amb una mica de
aigua i coure 40 min-1 h fins que estigui daurat i cruixentServirtemperat o a temperatura ambient.




3 comentaris:

  1. Un dubte, es pasta fil o pasta full? i si es pasta fil quina pasta es aquesta, on la puc comprar?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jac. Aquesta és pasta de fil, en aquest enllaç trobaràs més informació: http://www.eladerezo.com/recetario/pasta-filo-o-philo.html

      En qualsevol supermercat o halal en tenen.

      Una salutació!

      Elimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina