15.10.12

AMANIDA TÈBIA DE FIGUES FARCIDES DE FORMATGE GORGONZOLA




Ingredients i elaboració per a 4 persones

8 figues "coll de dama"
75 gr de formatge gorgonzola.
Brots tendres d'enciams variats.
12 nous.
4 talls de pernil ibèric.
1 cullerada de mel.
1 cullerada d'oli d'oliva vegre extra
Sal maldon, pebre negre mòlt.

Ingredients i elaboració de la vinagreta de mel

Sal maldon.
Pebre.
Vinagre balsàmic.

Oli d'oliva vegre extra
Mel.

Fem una vinagreta posant la sal maldon, el pebre acabat de moldre i la mel. Barregem i finalment emulsionem amb l'oli.

Per omplir les figues, primer els rentem i assequem.
Els traiem la corona (les per a al final)
Amb l'ajuda d'una cullereta els buidem, posant la polpa en un bol.
Barregem la polpa, amb l'ajuda d'una forquilla, amb el formatge gorgonzola.
Amanim amb la mel, l'oli, sal i pebre.
Omplim les figues de nou.
Els tapem amb la corona que tenim reservada.
Pulverizamos oli per sobre i posem al forn pre escalfat a 200 graus 10 minuts.
Preparem els brots tendres d'enciams.
Disposem 2 figues farcits damunt, 3 o 4 nous, un tall de pernil.
Finalment amanim amb vinagreta i servim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada