30.10.12

BRAÇ DE GITANO DE TRUFA



Ingredients i elaboració

4 ous grans
100 gr. De sucre + 1 cullerada de postres de sucre vainillat.
100 gr. De farina.
¼ litre de nata per muntar.
150 gr. De xocolata per fondre.
Sucre glass.

Barregem els rovells amb el sucre fins blanquejar.
Muntem les clares i les molt a poc a poc.
Tamisem la farina i barregem enèrgicament.
En una safata de forn posem paper de forn i amb l'ajuda d'una mànega pastissera estenem tota la massa en tota la superfície de la safata. Posem al forn preescalfat 180 graus 8 minuts.
Per fer la trufa escalfarem la nata el dia abans i quan bulli afegirem els trossets de xocolata fins que es fongui bé. Deixem refredar i posem a la nevera fins al dia següent. Muntem com si fos nata sola.
Quan el pa de pessic estigui fred estenem la tòfona amb l'ajuda d'una llengua pastissera i el enrotllem.
Podem untar el braç de gitano i enrotllat amb més tòfona o amb crema pastissera i empolvorar sucre i cremar amb un bufador de pastisseria o una pala de crema catalana. També es pot posar cobertura de xocolata o espolvorear amb sucre glass.

Ingredients i elaboració de la crema pastissera

300 ml. De llet semidesnatada,
1 pell de llimona,
1 canyella en branca.
2 rovells d'ou,
60 gr. De sucre,
20 gr. De maizena.

Posem la llet a bullir amb una pell de llimona i una canyella en branca (reservant una mica per batre amb els rovells d'ou)
Batem aquest poc de llet al costat de les rovells, el sucre i la maizena i quan la llet arrenqui el bull afegim sense parar de remenar fins que quedi ben espès.
Retirem del foc i tapem amb film al contacte perquè no ens faci crosta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada