9.10.12

CALDERETA DE XAI


Ingredients i elaboració per a 6 persones 
1 kg de carn de xai tallada a trossos (coll, pit, esquena)
2 cebes de figueres,
3 grans d'all,
4 tomàquets madurs,
1 pebrot vermell,
1 pebrot verd.
2 fulles de llorer fresc, farigola, romaní.
1 branca partida de canyella, nou moscada, sal, pebre.
750 ml de vi blanc de qualitat.
750 ml de brou de carn o aigua.
150 ml de A.O.V.E
6 patates vermelles.
1 cullerada de farina o maizena.

Posem els trossos de xai el dia abans en adob amb 1 gra d'all, el vi blanc, la farigola, el romaní, la canyella, la nou moscada, sal, pebre i un raig de AOVE L'endemà escorrem i reservem el líquid. Escalfem l'oli i daurem els alls sencers. Quan estiguin daurats traiem i reservem. En el mateix oli daurem la carn. Quan estigui ben daurada traiem i reservem. Piquem la ceba petita i en el mateix oli la sofregim uns 10 minuts a foc lent. Tallem els pebrots en juliana i afegim. Deixem 10 minuts més. Escaldem els tomàquets per treure'ls la pell. Els tallem a quarts, i traiem les llavors i l'excés d'aigua i els afegim al guisat. Quan estigui el sofregit ben fet hi afegim la carn reservada. Posem el líquid de l'adob i les espècies i deixem que bulli a foc mitjà uns 15 minuts. Cobrim amb el brou de carn i guisem una hora aproximadament fins que la carn s'estovi. Pelem les patates i les tallem a trossos mitjans trencant amb l'ajuda del ganivet. Posem les patates en els últims 20 minuts de cocció. Apartem del foc. Agafem una mica de brou, triturem amb els alls reservats una mica de julivert i uns trossos de patata. Si fos necessari espesamos amb maizena. Deixem reposar mitja hora abans de servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada