18.10.12

MORRO DE BACALLÀ GRATINAT AMB ALL-I-OLI DE CODONY


Ingredients:

Un filet (200gr) de morro de bacallà salat per persona.
100 gr de codonyat de qualitat.
2 grans d'all.
150 gr de maionesa.
Un pot amb aigua per confitar.
Una fulla de llorer.

Preparació:

El dia anterior posarem el bacallà en remull dins la nevera.
Durant el matí següent li canviarem l'aigua un parell de vegades per obtenir un òptim punt de sal.
El tallarem a porcions individuals.
Posarem aigua i una fulla de llorer en un cassó i ho portarem a ebullició.
Quan arrenqui el bull retireu del foc i deixarem perdre els lloms dins.
Passats 4 minuts els traurem i l'assecarem bé amb un paper absorbent.

Farem un all-i-oli triturant els alls i el codony en un morter fins que quedi ben fi.
Després afegirem la maionesa i el barrejarem fins que quedi homogeni.

Pintarem la superfície del bacallà i el posarem sobre un paper o silicona especial per a forns.
Escalfarem el forn a 200 º i introduirem la safata amb el bacallà a la part superior.
El posarem només en la manera grill (gratinador) durant aproximadament 5 minuts, però no deixar d'observar la superfície ja que cada forn gratina a la seva manera.
Quan la textura de l'all-i-oli quedi com la de la foto estarà llest per servir.

Acompanyeu amb verdures de fulla verda com espinacs o bledes, o bé pèsols, espàrrecs de marge ...
També uns tomàquets cherry a la planxa i unes fulles d'amanida variada seran fantàstics acompanyants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada