9.10.12

MUTABAL AMB CRUDITÉS D'HORTALISSES


Ingredients i elaboració 
4 albergínies mitjanes.
Sal gruixuda.
El suc d'1 llimona.
2 cullerades soperes de tahini (sèsam cru torrat, AOVE, aigua)
3 grans d'all.
100 cl de A.O.V.E.
1 cullerada de pebre vermell dolç de qualitat, sal, pebre,
1 cullera de postres de comí.

Rentem l'albergínia i les tallem per la meitat. Els donem uns talls en forma de creu i els posem sal gruixuda perquè suïn. Les deixem 15 minuts i passat aquest temps les rentem bé i assequem amb l'ajuda de paper absorbent de cuina. Introduïm les albergínies al microones 15 minuts a màxima potència i tapades. Traiem i deixem refredar fins que les puguem manipular amb les mans. Extraiem la polpa i la reservem. Exprimim la llimona, pelem els alls traient el germen, ajuntem amb el tahini, la sal, el pebre acabat de moldre, el comí, la polpa d'albergínia i el AOVE Triturem bé fins que ens quedi una pasta densa i reservem a la nevera tapat. Fem crudités de pastanaga, poma, cogombre, pebrot etc .... Preparació del tahini Torrem les llavors crues de sèsam en una paella sense oli amb una mica de cristalls de sal. Quan estiguin torrats posem en un morter i piquem bé fins que ens quedi pols. Anem emulsionant amb A.O.V.E. I un rajolí d'aigua. Fet ens pot aguantar a la nevera molt de temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada