18.10.12

ROTI/CHAPTI



Ingredients per a 4 rotis

1/2 tassa de farina integral
1/2 cull p de sal
1/4 tassa tèbia (més si és necessari)
2 cull de ghee (mantega clarificada)
1/4 tassa de farina integral per l'amassament

Elaboració:
- Barrejar a un bol la farina, la sal i l'aigua fins a formar una massa suau (afegir més aigua si cal).
- Amassar sobre una superfície lleugerament greixada per aconseguir una massa suau i flexible.
- Posar la massa a un vol i cobrir amb un drap humit. Deixar reposar la massa durant mínim 10 min.
- Dividiu la massa en 3-4 parts iguals.
- Amassar la bola fins que quedi llisa.. Prendre una pilota, i arrebossar amb la farina crua per ambdós costats.
- Formar un cercle de 10 cm amb un corró, si la massa s'enganxa al corró, empolvorar lleugerament el roti amb farina crua.
- Escalfar la paella a foc mitjà-alt. Per saber si la paella està prou calenta, ruixar algunes gotes d'aigua a la paella. Si l'aigua s'evapora immediatament, la paella està llesta.
- Col·loqueu el roti sobre la paella. I quan canvii de color i es comenci a bufar per diferents llocs hem de donar-li la volta., amb una espàtula plana i premeu lleugerament en les parts inflades del roti.
- Dóna la volta al roti de nou. El roti ha de tenir lleugeres taques marrons a ambdós costats. Treure el roti i posar-li una cull de ghee pel costat que ha estat a la paella per última vegada.
- Mantenir la rotis en un recipient amb un drap que els cobreixi.
El Roti també es coneix com chapati o fulka. Roti és pa indi pla fet amb
farina de blat integral i es serveix amb una varietat de vegetals cuits,
llenties i iogur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada